Walentynkowa pasjonata

Składniki

g
Ciasto
Tegral Red Velvet
Jaja 350
Olej 300
Woda 225
Ciasto total 875
Nadzienie
Topfil Strawberry 60% 1400
Żelaty25na
Woda do żelatyny 125
Nadzienie total 1525
Dekoracja
Kremówka 500
Whippak 500
Belcolade Blanc Selection 340
Dekoracja total 1340

Metoda

Ciasto: połączyć wszystkie składniki na średnich obrotach przez 5 minut. Wylać 2 cienkie warstwy ciasta na papierze do pieczenia 40 x 60 cm. Piec w temperaturze 180°C przez 15 minut z zamkniętym luftem. Rozprowadzić na jednym z blatów cienką warstwę Topfil Truskawka, a drugim przykryć. Zamrozić i kroić na prostokąty 3 x 11 cm.

Dekoracja: śmietanę podgrzać do 85°C i połączyć z białą czekoladą Belcolade Blanc Selection. Schłodzić przez 12 godzin. Następnie ubić. Szprycować na wierzch ciasta.

Odkryj

Podobne receptury