g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Satin Moist Dark | 1000 | |
Jaja | 400 | |
Olej | 400 | |
Woda | 200 | |
Ciasto total | 2000 | |
Nadzienie/wykończenie | ||
Deli Dulce de Leche | 550 | |
Orzechy włoskie | 500 | |
Carat Coverlux Dark | 200 | |
Nadzienie/wykończenie total | 1250 |
CIASTO: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na średnich obrotach przez 4 minuty. Wyłożyć w rant 40 x 30 cm. Ciasto piec w temperaturze 180°C około 50 minut. Po wystygnięciu wyrównać i przekroić na dwie części.
NADZIENIE/ WYKOŃCZENIE: pierwszą część przesmarować 400 gramami Deli Dulce de Leche i przykryć drugim blatem. Ciasto przykryć deską, obciążyć i schłodzić. Po schłodzeniu posmarować cienką warstwą Deli Dulce de Leche (pozostałe 150 g) i posypać pokruszonymi orzechami włoskimi. Pokroić na batony. Snacki oblać polewą Carat Coverlux Dark.