Sernik dyniowy

Składniki

g
Masa serowa
Ser biały mielony 1000
Puraser 1000
Aromat waniliowy 10
Jaja 300
Skrobia ziemniaczana 50
Dynia surowa 360
Kremówka 180
Masa serowa total 2900
Ciasto
Tegral Kruche 1000
Margaryna 450
Jaja 50
Ciasto total 1500
Dekoracja
Brillo Briant wg uznania
Dekoracja total 0

Metoda

Masa: ser połączyć z jajami i cukrem. Dodać skrobię ziemniaczaną. Dynię pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce. Połączyć z kremówką i chwilę zagotować do miękkości. Dodać do masy serowej. Piec w temperaturze 170-160ºC około 60 minut. Po schłodzeniu dekorować żelem Brillo Briant.

Ciasto: połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem przez około 3 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę włożyć w ranty i wypiec w temperaturze 200°C . Po wystygnięciu pokroić na krążki. Na krążek ciasta wykładać masę serową.

Odkryj

Podobne receptury