g | ||
---|---|---|
Masa serowa | ||
Ser biały mielony | 1000 | |
Puraser | 1000 | |
Aromat waniliowy | 10 | |
Jaja | 300 | |
Skrobia ziemniaczana | 50 | |
Dynia surowa | 360 | |
Kremówka | 180 | |
Masa serowa total | 2900 | |
Ciasto | ||
Tegral Kruche | 1000 | |
Margaryna | 450 | |
Jaja | 50 | |
Ciasto total | 1500 | |
Dekoracja | ||
Brillo Briant | wg uznania | |
Dekoracja total | 0 |
Masa: ser połączyć z jajami i cukrem. Dodać skrobię ziemniaczaną. Dynię pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce. Połączyć z kremówką i chwilę zagotować do miękkości. Dodać do masy serowej. Piec w temperaturze 170-160ºC około 60 minut. Po schłodzeniu dekorować żelem Brillo Briant.
Ciasto: połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem przez około 3 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę włożyć w ranty i wypiec w temperaturze 200°C . Po wystygnięciu pokroić na krążki. Na krążek ciasta wykładać masę serową.