g | ||
---|---|---|
Ciasto Brownie | ||
Tegral Brownie | 1000 | |
Jaja | 200 | |
Olej | 185 | |
Woda | 45 | |
Ciasto Brownie total | 1430 | |
Fudge z bakaliami | ||
Mleko skondensowane | 440 | |
Belcolade Noir Selection | 260 | |
Masło | 60 | |
Skórka pomarańczowa | 50 | |
Rodzynki | 50 | |
Fudge z bakaliami total | 860 | |
Blat kruchy | ||
Tegral Kruche | 500 | |
Margaryna | 225 | |
Jaja | 25 | |
Deli Dulce de Leche | 300 | |
Orzechy arachidowe (w przybliżeniu) | 300 | |
Carat Decorcrem Dark | 250 | |
Blat kruchy total | 1600 |
CIASTO: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Masę rozłożyć na blachę 40 x 30 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut. Wystudzić.
FUDGE Z BAKALIAMI: rozpuścić ciemną czekoladę z mlekiem skondensowanym i masłem. Dodać bakalie. Masę rozsmarować na cieście brownie.
BLAT KRUCHY: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wałkować do grubości 5 mm. Piec w temperaturze 200°C około 15 minut. Wystudzić.
Blat położyć na masie czekoladowej i docisnąć. Wyłożyć na wierzch 300 g nadzienia Deli Dulce de Leche i posypać około 300 g orzechów arachidowych. Następnie dekorować za pomocą worka polewą Carat Decorcrem Dark.