Crunchy Brownie

Składniki

2 formy 40 x 30 cm

g
Ciasto Brownie
Tegral Brownie 1000
Jaja 200
Olej 185
Woda 45
Ciasto Brownie total 1430
Fudge z bakaliami
Mleko skondensowane 440
Belcolade Noir Selection 260
Masło 60
Skórka pomarańczowa 50
Rodzynki 50
Fudge z bakaliami total 860
Blat kruchy
Tegral Kruche 500
Margaryna 225
Jaja 25
Deli Dulce de Leche 300
Orzechy arachidowe (w przybliżeniu) 300
Carat Decorcrem Dark 250
Blat kruchy total 1600

Metoda

CIASTO: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Masę rozłożyć na blachę 40 x 30 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut. Wystudzić.

FUDGE Z BAKALIAMI: rozpuścić ciemną czekoladę z mlekiem skondensowanym i masłem. Dodać bakalie. Masę rozsmarować na cieście brownie.

BLAT KRUCHY: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wałkować do grubości 5 mm. Piec w temperaturze 200°C około 15 minut. Wystudzić.

Blat położyć na masie czekoladowej i docisnąć. Wyłożyć na wierzch 300 g nadzienia Deli Dulce de Leche i posypać około 300 g orzechów arachidowych. Następnie dekorować za pomocą worka polewą Carat Decorcrem Dark.