CIASTO: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Masę rozłożyć na blachę 40 x 30 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut. Wystudzić.
FUDGE Z BAKALIAMI: rozpuścić ciemną czekoladę z mlekiem skondensowanym i masłem. Dodać bakalie. Masę rozsmarować na cieście brownie.
BLAT KRUCHY: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wałkować do grubości 5 mm. Piec w temperaturze 200°C około 15 minut. Wystudzić.
Blat położyć na masie czekoladowej i docisnąć. Wyłożyć na wierzch 300 g nadzienia Deli Dulce de Leche i posypać około 300 g orzechów arachidowych. Następnie dekorować za pomocą worka polewą Carat Decorcrem Dark.