Malinowa kanapka

Składniki

g
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake CL 1000
Jaja 400
Olej 400
Woda 200
Mrożone maliny wg uznania
Cukier puder wg uznania
Ciasto total 2000
Mus
Belcolade Blanc Selection X605/G 250
Mleko 125
Mix Mousse Baviere Neutral 85
Montamix 500
Mus total 960
total

Metoda

Ciasto: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez 5 minut. Masę wylać na 3 blachy 30 x 40 cm. Posypać mrożonymi malinami i piec w temperaturze 180°C przez około 14 minut. Schłodzić i złożyć blaty.

Mus: zagotować mleko, wlać do naczynia z czekoladą i pozostawić na 5 minut, aby stopniała. Połączyć, aby powstał ganache i dodać Mix Mousse Baviere Neutral. Upewnić się, że temperatura wynosi 25°C, a następnie dodać świeżo ubitą śmietanę Montamix. Blaty przekładać warstwami musu. Pociąć na trójkąty.