g | ||
---|---|---|
Ciasto półkruche | ||
Mąka pszenna | 500 | |
Tegral Babka | 500 | |
Margaryna | 425 | |
Jaja | 100 | |
Ciasto półkruche total | 1525 | |
Nadzienie | ||
Topfil Strawberry 60% | 600 | |
Nadzienie total | 600 | |
Ciasto | ||
Tegral Satin Cream Cake | 500 | |
Olej | 150 | |
Jaja | 175 | |
Woda | 110 | |
Ciasto total | 935 | |
Kruszonka | ||
Mąka 500 | 750 | |
Mielone migdały | 100 | |
Cukier | 300 | |
Margaryna | 450 | |
Sól | 15 | |
Jaja | 160 | |
Kruszonka total | 1775 |
Receptura na 3 formy o średnicy 18 cm
Ciasto półkruche:
Mieszać składniki do uzyskania jednolitej masy. Wałkować do odpowiedniej grubości i umieścić w formie.
Nadzienie:
Nałożyć 200g Topfil Truskawka 60% na wyłożone do formy na nie wypieczone ciasto.
Ciasto:
Miksować wszystkie składniki przez 3 minuty na średnich obrotach. Szprycować na nałożony wcześniej Topfil Truskawka 60% do ¾ wysokości formy. Piec w temperaturze 180°C około 20 min.
Kruszonka:
Wymieszać razem cukier, mielone migdały, mąkę, sól i margarynę tak aby się dobrze połączyły. Stopniowo dodać jaja do uzyskania jednolitej masy. Nakładać na wierzch tarty. Zapiec w temperaturze 180°C około 20 min.