Truskawkowe Crumble

g
Ciasto półkruche
Mąka pszenna 500
Tegral Babka 500
Margaryna 425
Jaja 100
Ciasto półkruche total 1525
Nadzienie
Topfil Strawberry 60% 600
Nadzienie total 600
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake 500
Olej 150
Jaja 175
Woda 110
Ciasto total 935
Kruszonka
Mąka 500 750
Mielone migdały 100
Cukier 300
Margaryna 450
Sól 15
Jaja 160
Kruszonka total 1775

Receptura na 3 formy o średnicy 18 cm 


Ciasto półkruche: 
Mieszać składniki do uzyskania jednolitej masy. Wałkować do odpowiedniej grubości i umieścić w formie. 
Nadzienie: 
Nałożyć 200g Topfil Truskawka 60% na wyłożone do formy na nie wypieczone ciasto. 
Ciasto: 
Miksować wszystkie składniki przez 3 minuty na średnich obrotach. Szprycować na nałożony wcześniej Topfil Truskawka 60% do ¾ wysokości  formy.  Piec w temperaturze 180°C około 20 min. 
Kruszonka: 
Wymieszać razem cukier, mielone migdały, mąkę, sól i margarynę tak aby się dobrze połączyły. Stopniowo dodać jaja do uzyskania jednolitej masy. Nakładać na wierzch tarty.  Zapiec w temperaturze 180°C około 20 min.