Truskawkowe Crumble

Receptura na 3 formy o średnicy 18 cm 


Ciasto półkruche: 
Mieszać składniki do uzyskania jednolitej masy. Wałkować do odpowiedniej grubości i umieścić w formie. 
Nadzienie: 
Nałożyć 200g Topfil Truskawka 60% na wyłożone do formy na nie wypieczone ciasto. 
Ciasto: 
Miksować wszystkie składniki przez 3 minuty na średnich obrotach. Szprycować na nałożony wcześniej Topfil Truskawka 60% do ¾ wysokości  formy.  Piec w temperaturze 180°C około 20 min. 
Kruszonka: 
Wymieszać razem cukier, mielone migdały, mąkę, sól i margarynę tak aby się dobrze połączyły. Stopniowo dodać jaja do uzyskania jednolitej masy. Nakładać na wierzch tarty.  Zapiec w temperaturze 180°C około 20 min.