Krajanka blondie

Składniki

g
Ciasto
Tegral Blondie 1000
Jaja 200
Olej 185
Woda 50
Orzechy laskowe 150
Skórka pomarańczowa (zblendowana) 150
Ciasto total 1735
Glazura - syrop
Cukier 430
Woda 120
Esencja waniliowa 5
Sok z cytryny 5
Glazura - syrop total 560

Tradycyjna krajanka w nowym wydaniu. Delikatna słodycz przeszyta słoneczną nutą pomarańczy.

Metoda

CIASTO: Połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Wyłożyć do blachy ramki 60/40 i piec w temperaturze  170°C przez 35 minut.

Po ostudzeniu pokroić na małe kawałki. Rozłożyć na blachę i odstawić do wyschnięcia.

GLAZURA-SYROP: Wszystkie składniki zagotować do temperatury 120°C, a następnie kawałki ciasta obtaczać w przygotowanym syropie. Po wyschnięciu pakować w woreczki.