Baton Blondie z galaretką

Składniki

g
Ciasto
Tegral Blondie 3000
Jaja 600
Olej 555
Woda 150
Ciasto total 4305
Warstwa galaretki
Żel o smaku pomarańczowym 3750
Kwasek do żelu 30
Woda do kwasku 300
Warstwa galaretki total 4080
Dekoracja
Carat Coverlux Dark 600
Olej do polewy 90
Dekoracja total 690

Ciągnąca się tekstura Blondie i pomarańczowa delikatna, galaretka to prawdziwa delicja, której nie można się oprzeć.

Metoda

Ciasto:

Połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Wyłożyć do blachy ramki 60/40.
Piec w temperaturze 170°C przez 50-55 minut. 

Warstwa galaretki:

Podgrzać Żel o smaku pomarańczowym do temp. 80-85°C. Następnie dodać kwasek cytrynowy rozpuszczony w gorącej wodzie. Dokładnie wymieszać i wylać żel/galaretkę na ciasto.

Dekoracja:

Po schłodzeniu ciasto pokroić na batoniki i oblać rozpuszczoną z olejem polewą Carat Coverflux Dark.