g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Blondie | 3000 | |
Jaja | 600 | |
Olej | 555 | |
Woda | 150 | |
Pestka dyni | 260 | |
Ziarno słonecznika | 240 | |
Sezam | 40 | |
Siemię lniane | 60 | |
Esencja rumowa | 20 | |
Ciasto total | 4925 | |
Posypka | ||
Cukier nietopliwy S40 | 80 | |
Posypka total | 80 | |
* Receptura (blacha 60x40) |
Po prostu bukiet ziaren o smaku białej czekolady…
Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Dodać ziarna na końcu mieszania i wyłożyć do blachy ramki 60/40.
Piec w temperaturze 170°C przez 50-55 minut.
Posypka:
Po ostudzeniu Posypać cukrem pudrem nietopliwym S 40.