Baton Blondie słony karmel

Składniki

g
Ciasto
Tegral Blondie 3000
Jaja 600
Olej 555
Woda 150
Ciasto total 4305
Warstwa słona
Cremfil Słony Karmel 700
Orzechy arachidy połówki solone 600
Warstwa słona total 1300
Dekoracja
Carat Coverlux White 600
Olej do polewy 90
Dekoracja total 690

Baton warty miłości…

Blondie i wykwintny słony karmel w połączeniu z muśniętymi słońcem prażonymi orzeszkami to idealna równowaga miedzy słodkim i wytrawnym smakiem.

Uwaga! Można się zakochać.

Metoda

Ciasto:

Połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Wyłożyć do blachy ramki 60/40.

Piec w temperaturze 170°C przez 50-55 minut. 

Warstwa słona:

Podgrzać Żel o smaku pomarańczowym do temp. 80-85°C. Następnie dodać kwasek cytrynowy rozpuszczony w gorącej wodzie. Dokładnie wymieszać i wylać żel/galaretkę na ciasto.

Dekoracja:

Po schłodzeniu ciasto pokroić na batoniki i oblać rozpuszczoną z olejem polewą Carat Coverflux Dark.