Sernik Blondie Jamajka

Składniki

g
Ciasto
Tegral Blondie 500
Jaja 100
Olej 95
Woda 25
Ciasto total 720
Masa serowa
Puraser 750
Ser twarogowy 750
Jaja 200
Krem Cremaxx 50
Sok z cytryny 20
Ananas kawałki 300
Masa serowa total 2070
Mus dekoracja
Coldfil o smaku advocate 250
Śmietana 30% ubita 350
Żelatyna 10
Woda do żelatyny 50
10
Carat Coverlux Dark 20
Olej do polewy 10
Mus dekoracja total 700

Karaiby w czystym wydaniu. Delikatny powiew lekkiego musu na słodkiej wyspie Blondie.

Metoda

Ciasto:

Połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Rozłożyć masę do 3 krążków.
Piec w temperaturze 170°C przez 20-25 minut.

Masa serowa:

Puraser wymieszać z twarogiem , jajami i sokiem z cytryny. Na koniec dodać krem budyniowy i pokrojone ananasy. Po wymieszaniu wyłożyć do wcześniej podpieczonych form. Wyrównać i piec przez 80 minut zaczynając od 170°C i co pół godziny zmniejszając o 5°C.

Mus dekoracja:

Do nadzienia Coldfil dodać rozpuszczoną , uprzednio namoczoną żelatynę , a następnie ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitego musu. Mus nałożyć na ostudzone serniki tworząc ,,czapę'' śmietankową. Tak przygotowane serniki mrozić przez kilkanaście minut, aby po dozowaniu polewy Carat Coverlux  z tłuszczem powstał efekt zamszu. Można dodać elementy dekoracyjne z polewy czekoladowej.