Karaiby w czystym wydaniu. Delikatny powiew lekkiego musu na słodkiej wyspie Blondie.
Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Rozłożyć masę do 3 krążków.
Piec w temperaturze 170°C przez 20-25 minut.
Masa serowa:
Puraser wymieszać z twarogiem , jajami i sokiem z cytryny. Na koniec dodać krem budyniowy i pokrojone ananasy. Po wymieszaniu wyłożyć do wcześniej podpieczonych form. Wyrównać i piec przez 80 minut zaczynając od 170°C i co pół godziny zmniejszając o 5°C.
Mus dekoracja:
Do nadzienia Coldfil dodać rozpuszczoną , uprzednio namoczoną żelatynę , a następnie ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitego musu. Mus nałożyć na ostudzone serniki tworząc ,,czapę'' śmietankową. Tak przygotowane serniki mrozić przez kilkanaście minut, aby po dozowaniu polewy Carat Coverlux z tłuszczem powstał efekt zamszu. Można dodać elementy dekoracyjne z polewy czekoladowej.