g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Blondie | 500 | |
Jaja | 100 | |
Olej | 95 | |
Woda | 25 | |
Ciasto total | 720 | |
Masa serowa | ||
Puraser | 750 | |
Ser twarogowy | 750 | |
Jaja | 200 | |
Krem Cremaxx | 50 | |
Sok z cytryny | 20 | |
Ananas kawałki | 300 | |
Masa serowa total | 2070 | |
Mus dekoracja | ||
Coldfil o smaku advocate | 250 | |
Śmietana 30% ubita | 350 | |
Żelatyna | 10 | |
Woda do żelatyny | 50 | |
Carat Coverlux White | 10 | |
Carat Coverlux Dark | 20 | |
Olej do polewy | 10 | |
Mus dekoracja total | 700 | |
* Receptura (3 szt. Ø16 cm) |
Karaiby w czystym wydaniu. Delikatny powiew lekkiego musu na słodkiej wyspie Blondie.
Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Rozłożyć masę do 3 krążków.
Piec w temperaturze 170°C przez 20-25 minut.
Masa serowa:
Puraser wymieszać z twarogiem , jajami i sokiem z cytryny. Na koniec dodać krem budyniowy i pokrojone ananasy. Po wymieszaniu wyłożyć do wcześniej podpieczonych form. Wyrównać i piec przez 80 minut zaczynając od 170°C i co pół godziny zmniejszając o 5°C.
Mus dekoracja:
Do nadzienia Coldfil dodać rozpuszczoną , uprzednio namoczoną żelatynę , a następnie ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitego musu. Mus nałożyć na ostudzone serniki tworząc ,,czapę'' śmietankową. Tak przygotowane serniki mrozić przez kilkanaście minut, aby po dozowaniu polewy Carat Coverlux z tłuszczem powstał efekt zamszu. Można dodać elementy dekoracyjne z polewy czekoladowej.