g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Blondie | 3000 | |
Jaja | 600 | |
Olej | 555 | |
Woda | 150 | |
Banan obrany | 640 | |
Grainsy czekoladowe | 120 | |
Płatki owsiane | 400 | |
Ciasto total | 5465 | |
Warstwa żelowa | ||
Brillo Neutra | 200 | |
Woda do żelu | 100 | |
Warstwa żelowa total | 300 | |
* Receptura (blacha 60x40) |
Nowe wcielenie ciasta bananowego. Subtelny smak wynikający z idealnej równowagi między słodyczą Blondie, rajską nutą banana i kawałkami ciemnej czekolady.
Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki ciasta i płatki owsiane w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Wyłożyć do blachy ramki 60/40. Na wierzch ułożyć pokrojone w plastry banany , wcześniej zamoczone w soku z cytryny i posypać czekoladowymi grainsami.
Piec w temperaturze 170°C przez 45-50 minut. Po ostudzeniu żelować powierzchnię i pokroić na porcje.
Warstwa żelowa:
Żel Brillo neutralny zagotować z wodą i dozować na powierzchni ciasta.