Blondie BanaNowe

Składniki

g
Ciasto
Tegral Blondie 3000
Jaja 600
Olej 555
Woda 150
Banan obrany 640
Grainsy czekoladowe 120
Płatki owsiane 400
Ciasto total 5465
Warstwa żelowa
Brillo Neutra 200
Woda do żelu 100
Warstwa żelowa total 300

Nowe wcielenie ciasta bananowego. Subtelny smak wynikający z idealnej równowagi między słodyczą Blondie, rajską nutą banana i kawałkami ciemnej czekolady.

Metoda

Ciasto:

Połączyć wszystkie składniki ciasta i płatki owsiane  w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Wyłożyć do blachy ramki 60/40. Na wierzch ułożyć pokrojone w plastry banany , wcześniej zamoczone w soku z cytryny i posypać czekoladowymi grainsami.

Piec w temperaturze 170°C przez 45-50 minut. Po ostudzeniu żelować powierzchnię i pokroić na porcje.

Warstwa żelowa:

Żel Brillo neutralny zagotować z wodą i dozować na powierzchni ciasta.