g | ||
---|---|---|
Ciasto kruche | ||
Tegral Kruche | 1500 | |
Jaja | 50 | |
Margaryna 80% | 675 | |
Kakao | 60 | |
Ciasto kruche total | 2285 | |
Ciasto Blondie | ||
Tegral Blondie | 2500 | |
Jaja | 600 | |
Olej | 465 | |
Woda | 100 | |
Ciasto Blondie total | 3665 | |
Dekoracja | ||
Carat Coverlux Dark | 200 | |
Olej | 30 | |
Dekoracja total | 230 | |
* Receptura (blacha 40x60) |
Zatopione pyszne obłoki kakaowego ciasta kruchego w ciągnącym się słodyczą Blondie.
Ciasto kruche:
Składniki ciasta połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Dla lepszego rozkruszania ciasto można schłodzić. 500 g kruchego odłożyć do dekoracji, resztę ciasta rozkruszyć nieregularnie na blachę z ramką wyłożoną pergaminem.
Ciasto Blondie:
Składniki ciasta połączyć na maszynie z płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez około 2 minuty. Gotowe ciasto rozłożyć miejscowo na rozkruszonym cieście kruchym i delikatnie wyrównać za pomocą skrobki lub packi. Rozkruszyć pozostałe ciasto kruche.
Całość piec w temperaturze 170-175°C około 55-60 minut. Po wystudzeniu dekorować polewą Carat Coverlux Dark.
Dekoracja:
Polewę Carat Coverlux Dark z dodatkiem oleju rozpuścić do temperatury około 45°C i nieregularnie dekorować na powierzchni ciasta.
Najlepiej kroić jako ciastka sztukowe