Zatopione pyszne obłoki kakaowego ciasta kruchego w ciągnącym się słodyczą Blondie.
Ciasto kruche:
Składniki ciasta połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Dla lepszego rozkruszania ciasto można schłodzić. 500 g kruchego odłożyć do dekoracji, resztę ciasta rozkruszyć nieregularnie na blachę z ramką wyłożoną pergaminem.
Ciasto Blondie:
Składniki ciasta połączyć na maszynie z płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez około 2 minuty. Gotowe ciasto rozłożyć miejscowo na rozkruszonym cieście kruchym i delikatnie wyrównać za pomocą skrobki lub packi. Rozkruszyć pozostałe ciasto kruche.
Całość piec w temperaturze 170-175°C około 55-60 minut. Po wystudzeniu dekorować polewą Carat Coverlux Dark.
Dekoracja:
Polewę Carat Coverlux Dark z dodatkiem oleju rozpuścić do temperatury około 45°C i nieregularnie dekorować na powierzchni ciasta.
Najlepiej kroić jako ciastka sztukowe