Blondie Łaciatek

Składniki

g
Ciasto kruche
Tegral Kruche 1500
Jaja 50
Margaryna 80% 675
Kakao 60
Ciasto kruche total 2285
Ciasto Blondie
Tegral Blondie 2500
Jaja 600
Olej 465
Woda 100
Ciasto Blondie total 3665
Dekoracja
Carat Coverlux Dark 200
Olej 30
Dekoracja total 230

Zatopione pyszne obłoki kakaowego ciasta kruchego w ciągnącym się słodyczą Blondie.

Metoda

Ciasto kruche:

Składniki ciasta połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Dla lepszego rozkruszania ciasto można schłodzić. 500 g kruchego odłożyć do dekoracji, resztę ciasta  rozkruszyć nieregularnie na blachę z ramką wyłożoną pergaminem.

Ciasto Blondie:

Składniki ciasta połączyć na maszynie z płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez około 2 minuty. Gotowe ciasto rozłożyć miejscowo na rozkruszonym cieście kruchym i delikatnie wyrównać za pomocą skrobki lub packi. Rozkruszyć pozostałe ciasto kruche.

Całość piec w temperaturze 170-175°C około 55-60 minut. Po wystudzeniu dekorować polewą Carat Coverlux Dark.

Dekoracja:

Polewę Carat Coverlux Dark z dodatkiem oleju rozpuścić do temperatury około 45°C i nieregularnie dekorować na powierzchni ciasta.

Najlepiej kroić jako ciastka sztukowe