Blondie Łaciatek

Składniki

Zatopione pyszne obłoki kakaowego ciasta kruchego w ciągnącym się słodyczą Blondie.

Metoda

Ciasto kruche:

Składniki ciasta połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Dla lepszego rozkruszania ciasto można schłodzić. 500 g kruchego odłożyć do dekoracji, resztę ciasta  rozkruszyć nieregularnie na blachę z ramką wyłożoną pergaminem.

Ciasto Blondie:

Składniki ciasta połączyć na maszynie z płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez około 2 minuty. Gotowe ciasto rozłożyć miejscowo na rozkruszonym cieście kruchym i delikatnie wyrównać za pomocą skrobki lub packi. Rozkruszyć pozostałe ciasto kruche.

Całość piec w temperaturze 170-175°C około 55-60 minut. Po wystudzeniu dekorować polewą Carat Coverlux Dark.

Dekoracja:

Polewę Carat Coverlux Dark z dodatkiem oleju rozpuścić do temperatury około 45°C i nieregularnie dekorować na powierzchni ciasta.

Najlepiej kroić jako ciastka sztukowe