Włoska klasyka w nowoczesnym wydaniu - delikatny mus, chrupiące wnętrze i ciągliwe Blondie gwarantują niezapomniane wrażenia smakowe.
Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Wyłożyć do blachy ramki 60/40 i piec w temperaturze 170°C przez 35 minut.
Warstwa prażynki:
Rozpuścić polewę Carat Decorcrem White, wymieszać z prażynką waflową i wyłożyć na ostudzony blat Blondie.
Syrop kawowy do musu i do nasączania:
Zagotować wodę z cukrem , zalać kawę rozpuszczalną . Po ostudzeniu dodać spirytus i esencję migdałową.
Warstwa biszkoptowa:
Tegral Biscuit ubić z jajami rózgą przez 5 minut. Masę wysmarować na blat 60/40 i wypiec w temperaturze 200°C przez około 7 minut.
Mus Tiramisu:
Rozmieszać Mascarpone. Następnie dodać stabilizator neutralny wymieszany z połową syropu kawowego i na końcu wymieszać z ubitą śmietaną . Część przygotowanego musu wyłożyć na warstwę prażynki, rozsmarować równą warstwę i przykryć ostudzonym blatem biszkoptowym. Blat nasączyć drugą połową syropu kawowego i wyłożyć drugą część musu. Wyrównać i grubym grzebieniem cukierniczym nadać fakturę kratki.
Dekoracja:
Dekorować posypując kakao nietopliwym.