g | ||
---|---|---|
Spód Brownie Korzenne | ||
Tegral Brownie | 3000 | |
Jaja | 600 | |
Olej | 555 | |
Woda | 135 | |
Przyprawa piernikowa | 20 | |
Cynamon | 10-15 | |
Spód Brownie Korzenne total | 4310 | |
Glazura kakaowa | ||
Cukier | 635 | |
Woda | 175 | |
Kakao | 67 | |
Glazura kakaowa total | 877 |
Smak piernika w ciągnącym się brownie podane w formie tradycyjnej krajanki. Każdy chce sięgnąć po kolejny kęs.
SPÓD BROWNIE KORZENNE: wodę, olej, jaja, Tegral Brownie oraz przyprawy wymieszać płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez 2 minuty. Masę wylać do zamkniętej blachy z rantem o wymiarach 60 x 40 cm. Masę wyrównać i piec w temperaturze 180° C przez około 42 - 44 minuty. Ostudzić. Blat kroić na małe ciasteczka o wymiarach około 4 x 2 cm, rozłożyć na blachy z papierem i odłożyć do podsuszenia, najlepiej do kolejnego dnia.
GLAZURA KAKAOWA: połączyć wszystkie składniki i doprowadzić do zagotowania. W kociołku lub misce z zaokrąglonym dnem pokryć glazurą dogodne dla siebie porcje ciastek. Odłożyć na blachy z papierem do wyschnięcia. Pakować w woreczki.