Krajanka piernikowa

Składniki

g
Spód Brownie Korzenne
Tegral Brownie 3000
Jaja 600
Olej 555
Woda 135
Przyprawa piernikowa 20
Cynamon 10-15
Spód Brownie Korzenne total 4310
Glazura kakaowa
Cukier 635
Woda 175
Kakao 67
Glazura kakaowa total 877

Metoda

SPÓD BROWNIE KORZENNE: wodę, olej, jaja, Tegral Brownie oraz przyprawy wymieszać płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez 2 minuty. Masę wylać do zamkniętej blachy z rantem o wymiarach 60 x 40 cm. Masę wyrównać i piec w temperaturze 180° C przez około 42 - 44 minuty. Ostudzić. Blat kroić na małe ciasteczka o wymiarach około 4 x 2 cm, rozłożyć na blachy z papierem i odłożyć do podsuszenia, najlepiej do kolejnego dnia.

GLAZURA KAKAOWA: połączyć wszystkie składniki i doprowadzić do zagotowania. W kociołku lub misce z zaokrąglonym dnem pokryć glazurą dogodne dla siebie porcje ciastek. Odłożyć na blachy z papierem do wyschnięcia. Pakować w woreczki.