g | ||
---|---|---|
Biszkopt | ||
Tegral Satin Cream Cake Toffi | 1500 | |
Jaja | 600 | |
Olej | 525 | |
Woda | 375 | |
Biszkopt total | 3000 | |
Krem waniliowy | ||
Cremaxx | 375 | |
Woda do kremu | 1500 | |
Margaryna miękka | 500 | |
Krem waniliowy total | 2375 | |
Warstwa Dulce de Leche | ||
Deli Dulce de Leche | 1300 | |
Orzechy włoskie prażone | 400 | |
Carat Decorcrem Dark | 250 | |
Warstwa Dulce de Leche total | 1950 |
BISZKOPT: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem przez 5 minut, na średnich obrotach. Wlać masę do wysokiej blachy 60 x 40 i piec w temperaturze 180°C przez około 45 - 50 minut. Po ostudzeniu pokroić na dwa blaty i przełożyć kremem waniliowym.
KREM WANILIOWY: do letniej wody wsypać krem budyniowy Cremaxx i mieszać rózgą. Po uzyskaniu jednolitej masy dodać miękką margarynę. Dalej ubijać rózgą, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Masą przełożyć w blaty.
WARSTWA DULCE DE LECHE: gotowym nadzieniem Deli Dulce de Leche pokryć górną warstwę drugiego blatu toffi, posypać uprażonymi orzechami. Dekorować polewą Carat Decocrem Dark.