Ciasto toffi z orzechami

Składniki

forma 60 x 40 cm

g
Biszkopt
Tegral Satin Cream Cake Toffi 1500
Jaja 600
Olej 525
Woda 375
Biszkopt total 3000
Krem waniliowy
Cremaxx 375
Woda do kremu 1500
Margaryna miękka 500
Krem waniliowy total 2375
Warstwa Dulce de Leche
Deli Dulce de Leche 1300
Orzechy włoskie prażone 400
Carat Decorcrem Dark 250
Warstwa Dulce de Leche total 1950

Metoda

BISZKOPT: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem przez 5 minut, na średnich obrotach. Wlać masę do wysokiej blachy 60 x 40 i piec w temperaturze 180°C przez około 45 - 50 minut. Po ostudzeniu pokroić na dwa blaty i przełożyć kremem waniliowym.

KREM WANILIOWY: do letniej wody wsypać krem budyniowy Cremaxx i mieszać rózgą. Po uzyskaniu jednolitej masy dodać miękką margarynę. Dalej ubijać rózgą, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Masą przełożyć w blaty.

WARSTWA DULCE DE LECHE: gotowym nadzieniem Deli Dulce de Leche pokryć górną warstwę drugiego blatu toffi, posypać uprażonymi orzechami. Dekorować polewą Carat Decocrem Dark.