Ciasto karmelowe

Składniki

g
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake z Belgijską Czekoladą 1000
Jaja 500
Olej 600
Woda 100
Ciasto total 2200
Nadzienie
Deli Toffee 250
Mleko 100
Mix Mousse Baviere Neutra 150
Kremówka 500
Nadzienie total 1000
Dekoracja
Deli Toffee wg uznania
Orzechy włoskie wg uznania
Dekoracja total 0

Metoda

Ciasto: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez 4 minuty. Nakładać 350 g masy w rant o średnicy 20 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 30-35 minut.

Nadzienie: mleko i Deli Toffee podgrzać, połączyć ze stabilizatorem Mix Mousse Baviere Neutra, na koniec dodać ubitą śmietanę. Szprycować pomiędzy blatami i na wierzchu ciasta. Dekorować Deli Toffee i orzechami włoskimi.