ciasto wymieszać w maszynie, nie zaciągać. Pozostawić do schłodzenia
Temperatura ciasta
15°C
Temperatura wypieku
200°C
Czas wypieku
ciasto wyłożyć do okrągłej formy. Włożyć papier i obciążyć fasolą, suchym grochem i zapiec ciasto przez
7 minut. Wyjąć papier z obciążnikiem i piec kolejne 7 minut
FARSZ:
boczek pokroić w kostkę i usmażyć razem z cebulą. Rozsypać na upieczonej tarcie. Mleko, kremówkę, jaja
i pozostałe składniki dobrze wymieszać i wlać na boczek
z cebulą. Posypać tartym serem. Piec przez około 25 - 30 minut. Podawać na ciepło lub zimno
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)