Gniazdka

Składniki

g
Ciasto
Mąka 500 1000
Drożdże 50
Sól 20
Woda 500
Cukier 100
Mleko w proszku 50
Margaryna 50
Tigris Blue 15
Margaryna do wałkowania 500
Ciasto total 2285
Nadzienie
Topfil Raspberry 20%
Nadzienie total 0
Glazura
Harmony Ready Neutra
Glazura total 0

Metoda

  1. Mieszać wszystkie  składniki przez 3 minuty na wolnych obrotach i przez 4 minuty na szybkich obrotach. 
    Po wymieszaniu włożyć  do chłodziarki na 20 minut. 
  2. Wałkować  ciasto z margaryna do wałkowania.
  3. Wyciać paski długości 30 cmm i szerokości 5 mm. Skręcić, a następnie uformować „gniazdo”. 
  4. Ostateczna fermentacja: 28°C – wilgotność 80% czas 90 min. 
    Nałożyć  nadzienie Topfil  (dowolny smak) do środka „gniazdka”.
  5. Piec w temperaturze 210°C przez 17 min. 
  6. Po upieczeniu pokryć warstwa Harmony Sublimo.