Mieszać wszystkie składniki przez 3 minuty na wolnych obrotach i przez 4 minuty na szybkich obrotach.
Po wymieszaniu włożyć do chłodziarki na 20 minut.
Wałkować ciasto z margaryna do wałkowania.
Wyciać paski długości 30 cmm i szerokości 5 mm. Skręcić, a następnie uformować „gniazdo”.
Ostateczna fermentacja: 28°C – wilgotność 80% czas 90 min.
Nałożyć nadzienie Topfil (dowolny smak) do środka „gniazdka”.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)