Miesienie |
miesiarka spiralna: 4 minuty na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach | |
---|---|---|
Temperatura ciasta |
26 - 27°C |
|
Fermentacja wstępna |
10 minut |
|
Naważka |
120 g |
|
Fermentacja pośrednia | 10 minut | |
Obróbka ciasta |
kęsy wydłużyć na długość 20 cm | |
Fermentacja końcowa |
około 40 minut/ temperatura 35°C/ wilgotność 80% |
|
Przygotowanie do wypieku |
nacinamy na trzy ///, następnie rękawem cukierniczym nakładamy masło w nacięte miejsca | |
Temperatura wypieku |
240°C |
|
Zaparowanie | 50% |
|
Czas wypieku |
około 16 minut |
Produkt Dodano do koszyka
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)