g | ||
---|---|---|
Kruchy spód | ||
Tegral Kruche | 1000 | |
Ziarna (siemię lniane, słonecznik, sezam, kasza jaglana) | 140 | |
Margaryna | 450 | |
Jaja | 50 | |
Kruchy spód total | 1640 | |
Nadzienie | ||
Deli Dulce de Leche | 1400 | |
Nadzienie total | 1400 | |
Ciasto | ||
Tegral Satin Cream Cake Toffi | 750 | |
Jaja | 300 | |
Olej | 260 | |
Woda | 190 | |
Ciasto total | 1500 | |
Posypka z migdałów | ||
Płatki migdałowe | 375 | |
Cukier | 375 | |
Białko jaja | 40 | |
Posypka z migdałów total | 790 |
Kruchy spód:
Zmieszać wszystkie składniki i schłodzić przed pieczeniem. Piec około 15 minut w temperaturze 200°C. Schłodzić.
Nadzienie:
Na kruchym spodzie rozprowadzić Deli Dulce de Leche.
Ciasto:
Połaczyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem przez około 4 minuty na średnich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę wylać na ciasto kruche pokryte Deli Dulce de Leche.
Posypka z migdałów:
Zmieszać wszystkie składniki i posypać górę ciasta.
Zalecenia końcowe:
Przygotowane ciasto piec w temperaturze 180°C przez około 55 minut.