Tarta Dulce de Leche

Składniki (receptura na 1 blachę o wymiarach 60 x 40 cm)

g
Kruchy spód
Tegral Kruche 1000
Ziarna (siemię lniane, słonecznik, sezam, kasza jaglana) 140
Margaryna 450
Jaja 50
Kruchy spód total 1640
Nadzienie
Deli Dulce de Leche 1400
Nadzienie total 1400
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake Toffi 750
Jaja 300
Olej 260
Woda 190
Ciasto total 1500
Posypka z migdałów
Płatki migdałowe 375
Cukier 375
Białko jaja 40
Posypka z migdałów total 790

Metoda

Kruchy spód:

Zmieszać wszystkie składniki i schłodzić przed pieczeniem. Piec około 15 minut w temperaturze 200°C. Schłodzić.

Nadzienie:

Na kruchym spodzie rozprowadzić Deli Dulce de Leche.

Ciasto:

Połaczyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem przez około 4 minuty na średnich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę wylać na ciasto kruche pokryte Deli Dulce de Leche.

Posypka z migdałów:

Zmieszać wszystkie składniki i posypać górę ciasta.

Zalecenia końcowe:

Przygotowane ciasto piec w temperaturze 180°C przez około 55 minut.