Tartaletki malinowe

Składniki

g
Tarta
Tegral Kruche 490
Kakao 13
Woda 225
Jajka 25
Tarta total 753
Nadzienie
Topfil Raspberry 60% 210
Nadzienie total 210
Krem
Kremówka 125
Mleko 125
Żółtko jaj 50
Stabilizator MMB Neutral 50
Carat Coverlux Dark 190
Krem total 540
Dekoracja
Carat Coverlux Dark wg uznania
Dekoracja total 0

Metoda

TARTA: Wymieszać wszystkie składniki płaskim mieszadłem (Mimetic w temperaturze około 20°C). Rozwałkować masę do grubości 0,3 cm. Z masy ukształtować tartaletki. Piec w temperaturze 170°C przez 20 minut. Ostudzić.

NADZIENIE: Każdą tartaletkę naszprycować 70 g nadzienia Topfil Malina 60%.

KREM: Zagotować kremówkę z mlekiem. Dodać żółtka jaj i podgrzać do temperatury 85°C. Dodać MMB Neutral oraz Carat Coverlux Dark. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Nałożyć na nadzienie. Ostudzić.

DEKORACJA: Podgrzać Carat Coverlux Dark do temperatury 45°C i ostudzić przed użyciem do temperatury 35-40°C. Rozprowadzić między folią i wyciąć krążki. Schłodzić. Nałożyć na górę tartaletki.