g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Biscuit | 750 | |
Jaja | 750 | |
Ciasto total | 1500 | |
Mus z białej czekolady | ||
Belcolade Blanc Selection | 150 | |
Kremówka 30% – do ganache | 150 | |
MMB Neutral (stabilizator) | 70 | |
Woda | 70 | |
Kremówka 30% – do ubicia | 200 | |
Mus z białej czekolady total | 640 | |
Nadzienie | ||
Topfil Strawberry 60% | wg uznania | |
Nadzienie total | 0 | |
Dekoracja | ||
Ambiante | wg uznania | |
Carat Coverlux Dark | wg uznania | |
Dekoracja total | 0 |
CIASTO: ubić składniki w maszynie za pomocą rózgi, na wysokich obrotach przez 7 minut. Masę nakładać do rantu o średnicy 18 cm i wysokości 5 cm (350 g na rant). Piec w temperaturze 180°C przez około 35 minut. Odstawić do wystudzenia.
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY: pierwszą część kremówki zagrzać i połączyć z czekoladą tworząc ganache. Następnie połączyć stabilizator MMB Neutral z letnią wodą i dodać do ganache. Dodać ubitą kremówkę.
NADZIENIE: podzielić ciasto na 3 krążki. Dwie warstwy pokryć nadzieniem i cienką warstwą musu czekoladowego. Przykryć trzecim krążkiem (biszkopt można nakropić syropem cukrowym). Schłodzić.
DEKORACJA: tort pokryć ubitym kremem Ambiante. Z rozpuszczonej polewy Carat Coverlux Dark stworzyć kompozycję zegara.