Torcik Makowy z musem czekoladowym

Składniki

Metoda

BISZKOPT: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez 8 minut. Nakładać do 3 okrągłych rantów o średnicy 16 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 35-45 minut.. Po ostudzeniu kroić ranty na pół.

NADZIENIE OWOCOWE: zmieszać Topfil Blackcurrant 60% z rozpuszczoną, uprzednio namoczoną żelatyną. Wyłożyć na dolne warstwy biszkoptu makowego w ramkach o średnicy 18 cm wyłożonych folią.

MUS CZEKOLADOWY: czekoladę Belcolade Noir Selection rozpuścić w kremówce podgrzewając w mikrofali. Po uzyskaniu ganache dodać rozpuszczoną żelatynę. Mieszać z ubitą kremówką do uzyskania konsystencji musu. Wyłożyć do form, przykryć drugim blatem makowym. Wierzch uzupełnić pozostałą częścią musu.

DEKORACJA: schłodzić. Dekorować żelem Magnifier Dark i elementami z czekolady.