g | ||
---|---|---|
Biszkopt | ||
Mohnkuchen Mix | 500 | |
Jaja | 225 | |
Margaryna | 150 | |
Woda | 100 | |
Biszkopt total | 975 | |
Nadzienie owocowe | ||
Topfil Blackcurrant 60% | 500 | |
Żelatyna | 10 | |
Woda do żelatyny | 50 | |
Nadzienie owocowe total | 560 | |
Mus czekoladowy | ||
Belcolade Noir Selection | 300 | |
Kremówka 30% – do ganache | 300 | |
Żelatyna | 20 | |
Woda do żelatyny | 100 | |
Kremówka 30% – do ubicia | 900 | |
Mus czekoladowy total | 1620 | |
Dekoracja | ||
Magnifier Dark | 150 | |
Dekoracja total | 150 |
BISZKOPT: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez 8 minut. Nakładać do 3 okrągłych rantów o średnicy 16 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 35-45 minut.. Po ostudzeniu kroić ranty na pół.
NADZIENIE OWOCOWE: zmieszać Topfil Blackcurrant 60% z rozpuszczoną, uprzednio namoczoną żelatyną. Wyłożyć na dolne warstwy biszkoptu makowego w ramkach o średnicy 18 cm wyłożonych folią.
MUS CZEKOLADOWY: czekoladę Belcolade Noir Selection rozpuścić w kremówce podgrzewając w mikrofali. Po uzyskaniu ganache dodać rozpuszczoną żelatynę. Mieszać z ubitą kremówką do uzyskania konsystencji musu. Wyłożyć do form, przykryć drugim blatem makowym. Wierzch uzupełnić pozostałą częścią musu.
DEKORACJA: schłodzić. Dekorować żelem Magnifier Dark i elementami z czekolady.