Kostka po irlandzku

Składniki (receptura na 1 blachę o wymiarach 60 x 40 cm)

Metoda

Ciasto:

Połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem, na średnich obrotach, przez 4 minuty. Masę włożyć w rant 60/40 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 - 35 minut.

Mus kawowy:

Połączyć wodę z kawą rozpuszczalną i Stabilizatorem neutralnym. Dodać ubite śmietany i mus rozsmarować na spodzie czekoladowym nakropionym syropem z kawą.

Syrop kawowy:

Zagotować wodę z cukrem i dodać kawę rozpuszczalną. Wystudzić i dodać Whiskey. Nakropić ciasto czekoladowe.

Mus karmelowy:

Połączyć wodę ze Stabilizatorem neutralnym i nadzieniem Deli Dulce de Leche. Na końcu dodać ubite śmietany. Mus szprycować fantazyjnie gładką tutką na mus kawowy.