g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Satin Cream Cake z Belgijską Czekoladą | 1000 | |
Olej | 600 | |
Jaja | 500 | |
Woda | 100 | |
Ciasto total | 2200 | |
Mus kawowy | ||
Kremówka | 750 | |
Montamix | 750 | |
Stabilizator neutralny | 300 | |
Woda | 300 | |
Kawa rozpuszczalna | 30 | |
Mus kawowy total | 2130 | |
Syrop kawowy | ||
Woda | 200 | |
Cukier kryształ | 200 | |
Kawa rozpuszczalna | 20 | |
Whiskey | 30 | |
Syrop kawowy total | 450 | |
Mus karmelowy | ||
Deli Dulce de Leche | 500 | |
Woda | 200 | |
Stabilizator neutralny | 200 | |
Kremówka | 250 | |
Montamix | 250 | |
Mus karmelowy total | 1400 |
Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem, na średnich obrotach, przez 4 minuty. Masę włożyć w rant 60/40 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 - 35 minut.
Mus kawowy:
Połączyć wodę z kawą rozpuszczalną i Stabilizatorem neutralnym. Dodać ubite śmietany i mus rozsmarować na spodzie czekoladowym nakropionym syropem z kawą.
Syrop kawowy:
Zagotować wodę z cukrem i dodać kawę rozpuszczalną. Wystudzić i dodać Whiskey. Nakropić ciasto czekoladowe.
Mus karmelowy:
Połączyć wodę ze Stabilizatorem neutralnym i nadzieniem Deli Dulce de Leche. Na końcu dodać ubite śmietany. Mus szprycować fantazyjnie gładką tutką na mus kawowy.