Sernik pomarańczowy

Składniki

5 rantów Ø 16 cm

g
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake z Belgijską Czekoladą 750
Jaja 375
Olej 450
Woda 75
Ciasto total 1650
Sernik pomarańczowy
Puraser 330
Whippak 330
Kremówka 30% – do ubicia 330
Hotfil Orange 300
Żelatyna 15
Woda do żelatyny 75
Sernik pomarańczowy total 1380
Ganache czekoladowy
Belcolade Noir Selection 250
Kremówka 30% 250
Ganache czekoladowy total 500
Wykończenie
Magnifier Neutra 200
Wykończenie total 200

Metoda

CIASTO: wszystkie składniki wymieszać w maszynie płaskim mieszadłem przez 4 minuty, na średnich obrotach. Masę wypiec w rantach o średnicy 16 cm. Piec w temperaturze 180oC około 35 minut.

SERNIK POMARAŃCZOWY: Puraser wymieszać z nadzieniem pomarańczowym Hotfil i rozpuszczoną w wodzie żelatyną. Na końcu wymieszać z ubitą kremówką. Masę wyłożyć na ciasto czekoladowe.

GANACHE CZEKOLADOWY: zagrzać kremówkę i rozpuścić w niej czekoladę ciemną. Masę wylać na pierwszy blat ciasta.

WYKOŃCZENIE: połączyć żel neutralny Magnifier Neutra z barwnikiem pomarańczowym QS i rozsmarować na powierzchni schłodzonego ciasta.