Ciasto makowe z Advocatem

Składniki

forma 40 x 30 cm

g
Biszkopt
Mohnkuchen Mix 1000
Jaja 500
Margaryna 300
Woda 200
Biszkopt total 2000
Mus czekoladowy
Belcolade Noir Selection 200
Kremówka 30% – do ganache 200
Żelatyna 12
Woda do żelatyny 60
Montamix 250
Kremówka 30% – do ubicia 250
Mus czekoladowy total 972
Mus Advocat
Cremfil Silk Advocat 500
MMB Neutral (stabilizator) 150
Woda do stabilizatora 150
Montamix 250
Kremówka 30% – do ubicia 250
Mus Advocat total 1300

Metoda

CIASTO: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na średnich obrotach przez 6 minut. Masę rozsmarować na 2 blachy 40/30 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Wystudzić.

POLEWA: zagrzać kremówkę i połączyć z czekoladą. Dodać namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę. Połączyć z ubitą kremówką. Mus rozsmarować na pierwszym blacie ciasta. Przykryć drugim blatem.

DEKORACJA: Cremfil Silk Advocat połączyć ze stabilizatorem MMB Neutral wymieszanym z wodą. Na końcu połączyć z ubitą kremówką. Masę rozsmarować na cieście.