g | ||
---|---|---|
Biszkopt | ||
Mohnkuchen Mix | 1000 | |
Jaja | 500 | |
Margaryna | 300 | |
Woda | 200 | |
Biszkopt total | 2000 | |
Mus czekoladowy | ||
Belcolade Noir Selection | 200 | |
Kremówka 30% – do ganache | 200 | |
Żelatyna | 12 | |
Woda do żelatyny | 60 | |
Montamix | 250 | |
Kremówka 30% – do ubicia | 250 | |
Mus czekoladowy total | 972 | |
Mus Advocat | ||
Cremfil Silk Advocat | 500 | |
MMB Neutral (stabilizator) | 150 | |
Woda do stabilizatora | 150 | |
Montamix | 250 | |
Kremówka 30% – do ubicia | 250 | |
Mus Advocat total | 1300 |
CIASTO: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na średnich obrotach przez 6 minut. Masę rozsmarować na 2 blachy 40/30 cm. Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Wystudzić.
POLEWA: zagrzać kremówkę i połączyć z czekoladą. Dodać namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę. Połączyć z ubitą kremówką. Mus rozsmarować na pierwszym blacie ciasta. Przykryć drugim blatem.
DEKORACJA: Cremfil Silk Advocat połączyć ze stabilizatorem MMB Neutral wymieszanym z wodą. Na końcu połączyć z ubitą kremówką. Masę rozsmarować na cieście.