Babka czekoladowa

Składniki

4 formy po 500 g

g
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake z Belgijską Czekoladą 1000
Olej 600
Jaja 500
Woda 100
Ciasto total 2200
Polewa
Carat Coverlux Dark wg uznania
Polewa total 0
Dekoracja
Carat Coverlux Dark wg uznania
Dekoracja total 0

Metoda

CIASTO: połączyć wszystkie składniki w maszynie, płaskim mieszadłem, na średnich obrotach przez 5 minut. Tak przygotowaną masę nakładamy do form. Piec w temperaturze 180°C przez 40 - 45 minut dla 500 g formy.

POLEWA: poczekać, aż ciasto wystygnie. Podgrzać Carat Coverlux Dark do 45°C (opcjonalnie do polewy można dodać 10% oleju). Posmarować ciasto polewą, odłożyć i poczekać, aż polewa zastygnie.

DEKORACJA: podgrzać Carat Coverlux Dark do 45°C. Rozprowadzić między dwoma arkuszami folii i wyciąć kilka kwadratów. Przed ściągnięciem folii schłodzić gwałtownie (celem utrzymania połysku). Tak przygotowanymi kształtami dekorować ciasto.