Cupcake na Dzień Mamy

Składniki

g
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake CL
Jaja 350
Olej 300
Woda 250
Ciasto total 900
Nadzienie
Coldfil z naturalną wanilią
Nadzienie total 0
Dekoracja
Brillo Neutra 250
Woda 150
Ambiante 500
Dekoracja total 900

Metoda

Ciasto: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na wolnych/ średnich obrotach przez 5 minut. Ciasto wylać do foremek/ papilotek i szprycować nadzieniem. Piec w temperaturze 180°C z zamkniętym luftem przez około 20 minut, w zależności od wielkości foremek. Zagotować wodę z żelem, lekko wystudzić i po ostygnięciu posmarować upieczone muffinki. Ozdobić ubitą śmietaną Ambiante. Można dekorować również czekoladą Belcolade.

Odkryj

Podobne receptury