g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Satin Cream Cake CL | ||
Jaja | 350 | |
Olej | 300 | |
Woda | 250 | |
Ciasto total | 900 | |
Nadzienie | ||
Coldfil z naturalną wanilią | ||
Nadzienie total | 0 | |
Dekoracja | ||
Brillo Neutra | 250 | |
Woda | 150 | |
Ambiante | 500 | |
Dekoracja total | 900 |
Ciasto: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na wolnych/ średnich obrotach przez 5 minut. Ciasto wylać do foremek/ papilotek i szprycować nadzieniem. Piec w temperaturze 180°C z zamkniętym luftem przez około 20 minut, w zależności od wielkości foremek. Zagotować wodę z żelem, lekko wystudzić i po ostygnięciu posmarować upieczone muffinki. Ozdobić ubitą śmietaną Ambiante. Można dekorować również czekoladą Belcolade.