CIASTO: połączyć wszystkie składniki (bez orzechów) w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Pod koniec mieszania dodać orzechy arachidowe. Masę wylać w 5 rantów o średnicy 16 cm. W każdy włożyć po około 280 g. Piec w temperaturze 180°C przez 30 minut. Wystudzić.
CIASTO KRUCHE/ BAZA: połączyć wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Zwałkować ciasto na grubość 3 mm i przełożyć na blachę. Piec w temperaturze 180°C przez 16 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
CIASTO KRUCHE: pokruszyć ciasto kruche i wymieszać z rozpuszczoną margaryną. Przełożyć do rantów i ubić na bokach. Na spód rantu włożyć krążek brownie.
MASA SEROWA: twaróg połączyć z Puraserem, jajami i cukrem waniliowym. Dodać krem budyniowy Cremaxx. Masę serową wyłożyć na zapieczone brownie z ciastem kruchym. Dwa ranty brownie pokroić w kostkę i wrzucić w środek masy serowej. Piec w temperaturze 170 - 160°C przez 1 godzinę. Wystudzić.
DEKORACJA: wierzch dekorować nadzieniem Deli Dulce de Leche, orzechami i pozostałymi kawałkami brownie.