Sernik z Brownie

Składniki

g
Ciasto
Tegral Brownie 1000
Jaja 200
Olej 180
Woda 45
Orzechy arachidowe/pecan 200
Ciasto total 1625
Ciastko kruche/baza
Tegral Kruche 900
Margaryna 80% 450
Jaja 50
Kakao 100
Ciastko kruche/baza total 1500
Ciasto kruche
Ciasto kruche baza 240
Margaryna 80% 60
Ciasto kruche total 300
Masa serowa
Puraser 1000
Cukier waniliowy 10
Twaróg biały 1000
Jaja 300
Cremaxx 50
Masa serowa total 2360
Dekoracja
Deli Dulce de Leche wg uznania
Dekoracja total 0

Metoda

CIASTO: połączyć wszystkie składniki (bez orzechów) w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Pod koniec mieszania dodać orzechy arachidowe. Masę wylać w 5 rantów o średnicy 16 cm. W każdy włożyć po około 280 g. Piec w temperaturze 180°C przez 30 minut. Wystudzić.

CIASTO KRUCHE/ BAZA: połączyć wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Zwałkować ciasto na grubość 3 mm i przełożyć na blachę. Piec w temperaturze 180°C przez 16 minut. Pozostawić do ostygnięcia.

CIASTO KRUCHE: pokruszyć ciasto kruche i wymieszać z rozpuszczoną margaryną. Przełożyć do rantów i ubić na bokach. Na spód rantu włożyć krążek brownie.

MASA SEROWA: twaróg połączyć z Puraserem, jajami i cukrem waniliowym. Dodać krem budyniowy Cremaxx. Masę serową wyłożyć na zapieczone brownie z ciastem kruchym. Dwa ranty brownie pokroić w kostkę i wrzucić w środek masy serowej. Piec w temperaturze 170 - 160°C przez 1 godzinę. Wystudzić.

DEKORACJA: wierzch dekorować nadzieniem Deli Dulce de Leche, orzechami i pozostałymi kawałkami brownie.