g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Brownie | 1000 | |
Jaja | 200 | |
Olej | 180 | |
Woda | 45 | |
Orzechy arachidowe/pecan | 200 | |
Ciasto total | 1625 | |
Ciastko kruche/baza | ||
Tegral Kruche | 900 | |
Margaryna 80% | 450 | |
Jaja | 50 | |
Kakao | 100 | |
Ciastko kruche/baza total | 1500 | |
Ciasto kruche | ||
Ciasto kruche baza | 240 | |
Margaryna 80% | 60 | |
Ciasto kruche total | 300 | |
Masa serowa | ||
Puraser | 1000 | |
Cukier waniliowy | 10 | |
Twaróg biały | 1000 | |
Jaja | 300 | |
Cremaxx | 50 | |
Masa serowa total | 2360 | |
Dekoracja | ||
Deli Dulce de Leche | wg uznania | |
Dekoracja total | 0 |
CIASTO: połączyć wszystkie składniki (bez orzechów) w maszynie, płaskim mieszadłem, na wolnych obrotach przez 2 minuty. Pod koniec mieszania dodać orzechy arachidowe. Masę wylać w 5 rantów o średnicy 16 cm. W każdy włożyć po około 280 g. Piec w temperaturze 180°C przez 30 minut. Wystudzić.
CIASTO KRUCHE/ BAZA: połączyć wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Zwałkować ciasto na grubość 3 mm i przełożyć na blachę. Piec w temperaturze 180°C przez 16 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
CIASTO KRUCHE: pokruszyć ciasto kruche i wymieszać z rozpuszczoną margaryną. Przełożyć do rantów i ubić na bokach. Na spód rantu włożyć krążek brownie.
MASA SEROWA: twaróg połączyć z Puraserem, jajami i cukrem waniliowym. Dodać krem budyniowy Cremaxx. Masę serową wyłożyć na zapieczone brownie z ciastem kruchym. Dwa ranty brownie pokroić w kostkę i wrzucić w środek masy serowej. Piec w temperaturze 170 - 160°C przez 1 godzinę. Wystudzić.
DEKORACJA: wierzch dekorować nadzieniem Deli Dulce de Leche, orzechami i pozostałymi kawałkami brownie.