Ciasto noworoczne

Składniki

g
Ciasto
Tegral Satin Moist Cake Dark 1000
Jaja 400
Olej 400
Woda 200
Ciasto total 2000
Nadzienie
Topfil Apricot 60% 500
Nadzienie total 500
Dekoracja
Dolce Vita 375
Woda 1000
Belcolade Blanc Selection 200
Montamix 200
Dekoracja total 1775

Metoda

Ciasto: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez 5 minut. Masę wylać do okrągłych rantów (400 g) i piec w temp. 180°C przez około 30 minut. Każde z ciast przeciąć w poprzek na 2 blaty. Wymieszać Dolce Vita z wodą do uzyskania jednolitej konsystencji. Połączyć roztopioną białą czekoladę Belcolade z Dolce Vita i wymieszać na gładką masę. Następnie ubić śmietanę Montamix i połączyć z kremem czekoladowym. Blaty ciasta przełożyć warstwą Topfil Morela oraz warstwą kremu z białej czekolady. Dekorować kremem z białej czekolady.