Naszą misją jest pomoc w produkcji doskonałych chlebów, które przynoszą korzyści Twoim klientom, Twojej firmie oraz naszej planecie.
W Puratos łączymy ponad stuletnią ekspertyzę piekarską z najnowocześniejszymi innowacjami.
Bazując na bogatym dziedzictwie piekarskim, pomagamy tworzyć chleby, które nie tylko smakują wyjątkowo, ale także mają wspaniałą teksturę, są pożywne, powstają w zrównoważony sposób i są poszukiwane przez klientów.
Jesteśmy oddani idei ciągłej innowacji przy jednoczesnym starannym badaniu trendów i oczekiwań konsumentów, aby opracować najlepsze rozwiązania, które które umożliwią wyniesienie sztuki pieczenia chleba na kolejny poziom.
Nasze rozwiązania ułatwią Twoje życie zawodowe dzięki najwyższej jakości komponentom, które dają gwarancję wyśmienitego smaku i tekstury gotowych wypieków.
Nasze alternatywy dla glazury jajecznej są poddane obróbce UHT i mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej, co czyni je wygodnymi w użyciu.
Glazury piekarnicze są niezastąpione do upiękrzania wypieków i konwertowania zainteresowania produktem w sprzedaż.
Odkryj szeroką gamę nadzień Puratos dla wszystkich swoich produktów - od owocowych, przez czekoladowe i orzechowe, aż po kremowe.
Emulgatory pomagają dłużej utrzymać świeżość i jakość produktów piekarniczych i cukierniczych.
Margaryny i tłuszcze są kluczowymi składnikami we wszystkich przepisach piekarniczych i cukierniczych, zapewniając warstwowanie we wszystkich produktach typu viennoiserie i ciastach francuskich.
Mieszanki piekarnicze i mieszanki chlebowe są niezbędnymi produktami dla profesjonalnych piekarzy, pomagając zapewnić jakość, łatwość użycia i efektywność kosztową.
Zakwasy i aktywne komponenty od Puratos pozwalają produkować świeże, smaczne i jakościowe produkty piekarnicze.
Polepszacze do chleba są niezbędnym produktem dla branży piekarniczej. Puratos posiada największy zespół badawczy, który tworzy własne emulgatory i unikalną technologię enzymatyczną.