Pączek wegański z nadzieniem o smaku advocat

SKŁADNIKI

METODA

Pączek wegański z adwokatem

Miesienie

Wymieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach.

Fermentacja wstępna

Temperatura ciasta 28-30°C, 5 minut.

Naważka
0,6 kg
Fermentacja końcowa

ok. 45 minut, temperatura 32°C, wilgotność 78%.

Przed smażeniem

Wystawić z komory fermentacyjnej do oskórzenia na około 15 minut.

Smażenie 

Góra pączka 4-5 minut, spód pączka 2 minuty. Temperatura 180°C.

Szprycowanie nadzienia

Przy użyciu worka cukierniczego

Przygotowanie polewy

Rozpuść polewę w mikrofalówce lub kąpieli wodnej nie przekraczając temperatury 45°C

Dekorowanie

Oblać pączki przygotowaną pomadą. Posypać skórką pomarańczy.