kg | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Mieszanka do pączków Krapfenkonzentrat Extra 25% | 2,50 | |
Mąka pszenna T500 | 10,00 | |
Drożdże | 0,67 | |
Olej | 0,67 | |
Woda | 4,67 | |
Ciasto total | 18,51 | |
Nadzienie i wykończenie | ||
Kimocrem Nutty 302F | 0,22 | |
Carat Coverlux Dark | 0,12 | |
Olej | 0,018 | |
Orzechy włoskie | 0,11 | |
Nadzienie i wykończenie total | 0,468 |
RECEPTURA NA 10 SZT.
Ciasto: wszystkie składniki wymieszać za pomocą miesiarki spiralnej aż do uzyskania mocnej siatki glutenowej. Ciasto podzielić na kęsy i zaokrąglić przy pomocy dzielarki lub ręcznie, następnie wyłożyć na deski posypane mąką pszenną. Pączki oprószyć delikatnie mąką, lekko przygnieść ręką i wstawić na około 40-50 minut do garowni. Wygarowane pączki położyć w przewiewne miejsce do oskórzenia. Smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury 180°C trzykrotnie odwracając pączki.
Wykończenie: Carat Coverlux Dark rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i dodać olej (nie przekraczać temp. 45 °C). Wyszpycować pączka nadzieniem Kimocrem Nutty 302F. Posypać orzechami włoskimi.