Pączki serowe

Składniki

kg
Ciasto
Pączki serowe Quarkbällchen 1
Twaróg 0,5
Jaja 0,5
Olej 0,1
Woda 0,4
Ciasto total 16
Wykończenie
Cukier nietopliwy S40 wg uznania
Wykończenie total 0

Zalecenia i uwagi

Mieszanka "Pączki serowe Quarkballchen" nadaje się do obróbki maszynowej jak

i ręcznej.

Metoda

Ciasto: wszystkie składniki wymieszać w maszynie cukierniczej planetarnej płaskim mieszadłem typu liść na średnich obrotach 3-4 minuty do uzyskania jednolitej gładkiej masy, po wymieszaniu odstawić na 10 minut. Następnie ciasto podzielić na kęsy i porcjami nakładać do smażalnika. Smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury około 170°C.

Wykończenie: wysmażone mini pączki twarogowe posypać Cukrem Nietopliwym.