Pączki serowe

Składniki

Zalecenia i uwagi

Czas miesienia wolno  3-4 min.
Temperatura ciasta (około) 26-28°C
Czas spoczynku ciasta (około) 10 min.
Temperatura smażenia (około) 170°C
Czas smażenia (około) 6-9 min.

Mieszanka "Pączki serowe Quarkballchen" nadaje się do obróbki maszynowej jak

i ręcznej.

Metoda

Ciasto: wszystkie składniki wymieszać w maszynie cukierniczej planetarnej płaskim mieszadłem typu liść na średnich obrotach 3-4 minuty do uzyskania jednolitej gładkiej masy, po wymieszaniu odstawić na 10 minut. Następnie ciasto podzielić na kęsy i porcjami nakładać do smażalnika. Smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury około 170°C.

Wykończenie: wysmażone mini pączki twarogowe posypać Cukrem Nietopliwym.