Czas miesienia wolno | 3-4 min. |
---|---|
Temperatura ciasta (około) | 26-28°C |
Czas spoczynku ciasta (około) | 10 min. |
Temperatura smażenia (około) | 170°C |
Czas smażenia (około) | 6-9 min. |
Mieszanka "Pączki serowe Quarkballchen" nadaje się do obróbki maszynowej jak
i ręcznej.
Ciasto: wszystkie składniki wymieszać w maszynie cukierniczej planetarnej płaskim mieszadłem typu liść na średnich obrotach 3-4 minuty do uzyskania jednolitej gładkiej masy, po wymieszaniu odstawić na 10 minut. Następnie ciasto podzielić na kęsy i porcjami nakładać do smażalnika. Smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury około 170°C.
Wykończenie: wysmażone mini pączki twarogowe posypać Cukrem Nietopliwym.
Produkt Dodano do koszyka
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)