kg | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Mieszanka do pączków Krapfenkonzentrat Extra 25% | 2,50 | |
Mąka pszenna T500 | 10,00 | |
Drożdże | 0,67 | |
Olej | 0,67 | |
Woda | 4,67 | |
Ciasto total | 18,51 | |
Nadzienie i wykończenie | ||
Cremfil Silk Advocat | wg uznania | |
Cukier nietopliwy S40 | wg uznania | |
Nadzienie i wykończenie total | 0 |
Ciasto: wszystkie składniki wymieszać za pomocą miesiarki spiralnej aż do uzyskania mocnej siatki glutenowej. Ciasto podzielić na kęsy i zaokrąglić przy pomocy dzielarki lub ręcznie, następnie wyłożyć na deski posypane mąką pszenną. Pączki oprószyć delikatnie mąką, lekko przygnieść ręką i wstawić na około 40-50 minut do garowni. Wygarowane pączki położyć w przewiewne miejsce do oskórzenia. Smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury 180°C trzykrotnie odwracając pączki.
Wykończenie: wysmażone pączki szprycować nadzieniem Cremfil Silk Advocat. Następnie posypać Cukrem Nietopliwym.