RECEPTURA NA 10 SZT.
Ciasto: wszystkie składniki wymieszać za pomocą miesiarki spiralnej aż do uzyskania mocnej siatki glutenowej. Ciasto podzielić na kęsy i zaokrąglić przy pomocy dzielarki lub ręcznie, następnie wyłożyć na deski posypane mąką pszenną. Pączki oprószyć delikatnie mąką, lekko przygnieść ręką i wstawić na około 40-50 minut do garowni. Wygarowane pączki położyć w przewiewne miejsce do oskórzenia. Smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury 180°C trzykrotnie odwracając pączki.
Obróbka ciasta: Po podzieleniu każdy z kęsów wydłużamy i nadajemy kształt precla.
Wersja 1: Carat Coverlux Dark rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i dodać olej (nie przekraczać temp. 45 °C). Wyszprycować nadzienie Cremfil Słony Karmel. Posypać orzechami ziemnymi uprażonymi w piecu przez 10 min. w temp. 180-190 °C.
Wersja 2: pączek oprószyć cukrem Süße Schnee S40.