kg | ||
---|---|---|
Mąka pszenna typ 550 | 10,00 | |
Alpaga | 0,10 | |
Softgrain Golden 6 CL | 3,00 | |
Olej | 0,30 | |
Sól | 0,20 | |
Drożdże | 0,50 | |
Woda (w przybliżeniu) | 5,00 | |
total | 19,10 |
Miesienie - miesiarka spiralna: 4 minuty na wolnych obrotach i 5 minut na szybkich • Temperatura ciasta: 27 - 28°C • Fermentacja wstępna: około 10 minut • Naważka: 670 g • Obróbka ciasta: nadać podłużny kształt • Fermentacja końcowa: 45 - 50 minut / temp. 30 - 35°C / wilgotność 75% • Przygotowanie do wypieku: nałożyć pokrywy na formy wypiekowe • Temperatura wypieku: 230 - 220°C • Zaparowanie: standard • Czas wypieku: 35 minut.