g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Mąka pszenna TYP 550 | 1000 | |
Mieszanka do pączków Krapfenkonzentrat Extra 25% | 250 | |
Margaryna | 67 | |
Drożdże | 67 | |
Woda do ciasta | 460 | |
Owoce mrożone oraz świeże | 1000 | |
Ciasto total | 2844 | |
Kruszonka | ||
Cukier | 200 | |
Masło | 200 | |
Mąka pszenna TYP 550 | 375 | |
Kruszonka total | 775 |
CIASTO DROŻDŻOWE: wszystkie składniki połączyć razem przez 2 minuty na wolnych obrotach, 6 minut na szybkich. Wyrobić jak ciasto drożdzowe. Ciasto rozwałkować na blachę 60 x 40 cm i włożyć w rant. Następnie wyłożyć owoce. Posypać kruszonką.
WYKOŃCZENIE: cukier połączyć z margaryną i aromatem waniliowym. Dodać mąkę i wyrobić jak kruszonkę. Posypać ciasto. Piec w temp 180°C przez około 25 - 30 minut.