Placek drożdżowy z owocami

Składniki

g
Ciasto
Mąka pszenna TYP 550 1000
Mieszanka do pączków Krapfenkonzentrat Extra 25% 250
Margaryna 67
Drożdże 67
Woda do ciasta 460
Owoce mrożone oraz świeże 1000
Ciasto total 2844
Kruszonka
Cukier 200
Masło 200
Mąka pszenna TYP 550 375
Kruszonka total 775

Metoda

CIASTO DROŻDŻOWE: wszystkie składniki połączyć razem przez 2 minuty na wolnych obrotach, 6 minut na szybkich. Wyrobić jak ciasto drożdzowe. Ciasto rozwałkować na blachę 60 x 40 cm i włożyć w rant. Następnie wyłożyć owoce. Posypać kruszonką.

WYKOŃCZENIE: cukier połączyć z margaryną i aromatem waniliowym. Dodać mąkę i wyrobić jak kruszonkę. Posypać ciasto. Piec w temp 180°C przez około 25 - 30 minut.