waga ciasta na 1 sztukę: 85 g, waga nadzienia na 1 sztukę: 30 g
Nadzienie:
wymieszać Cozonac Filling z wodą do uzyskania
jednolitej konsystencji. Pozostawić na 10 minut.
Obróbka ciasta
rozwałkować do grubości około 3 mm,
podzielić na wstęgi o szerokosci 40 cm. Posmarować wstęgę
ciasta nadzieniem i równocześnie z dwóch stron zwinąć ją do
środka w rulon, pokroić na paski 1,5 cm i wyłożyć na blachę
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)