Po upieczeniu polewamy czekoladą Belcolade Lait i dekorujemy orzeszkami ziemnymi z solą morską
Metoda
CROISSANT ZE SŁONYM KARMELEM I ORZESZKAMI ZIEMNYMI
Miesienie
miesiarka spiralna: 4 minuty na wolnych obrotach i 4 minut na szybkich obrotach
Temperatura ciasta
18°C
Fermentacja wstępna
30 minut/zamrażarka przy -20°C
Laminowanie
2 podwójne fałdy na bezbarwnym cieście
Chłodzenie
30 minut. w 4°C
Przygotowanie do wypieku
Umieść kolorowe ciasto na wierzchu, a następnie rozwałkuj na grubość 2 mm. Wytnij trójkąty o wymiarach 17 x 6,5 cm, a następnie zwiń w rogalik o masie 20 g.
Fermentacja końcowa
120 min. przy 28°C - wilgotność względna 85%.
Temperatura piekarnika
210°C w piecu pokładowym z wstępną parą -14 min.
Wykończenie:
po wystygnięciu szprycować nadzieniem Cremfil Słony Karmel
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)