Nadzienie szprycować na wierzch wyrośniętego ciastka
Metoda
Ciastko dwu-kolorowe
Miesienie
3 minuty na wolnych obrotach i 4 minut na szybkich obrotach
Temperatura ciasta
15°C
Fermentacja wstępna
Pozostawić ciasto do odpoczynku na 5 minut.
Laminowanie
Wałkować ciasto z tłuszczem 1 x 4 i 1 x 3 złożenia.
Chłodzenie
Pozostawic ciasto na 2h do odpoczynku.
Przygotowanie do wypieku
Do 400 g ciasta dodać 20 g kakao i dokładnie wymieszać.Schłodzić.Ciasto jasne posmarować wodą i przykleić rozwalkowane na podobną wielkość ciasto kakaowe.Ciasto zawałkować na grubość 5 mm. Posmarowac wodą i zwinać rulon o grubości 6 cm. Pokroić na kawałki o szrokości 2 cm i włożyć w okrągłe formy do pieczenia.
Fermentacja końcowa
Wstawić do garowni na około 45 minut. Temperatura w garowni 29°C, wilgotność 80%
Temperatura piekarnika
Piec w temperaturze 210°C 18 minut. Ostatnie 7 minut z otwartym w 100% luftem.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)