Połączyć wszystkie składniki i mieszać 4 minuty na wolnych obrotach oraz 6 minut na szybkich.
Fermentacja wstępna:
Odstawić do fermentacji wstępnej 5 minut,w temperaturze 28-30°C.
Wałkowanie:
Kęs ciasta rozwałkować na wałkownicy, w 2/3 szerokośći przesmarować olejem ,złożyć na 3 warstwy i wałkować do grubosci 10-12 mm. Pokroić na paski i skręcać drożdżówkę.
Fermentacja końcowa
Około 45 minut w temperaturze 32°C, wilgotność 78%.
Glazurowanie
Posmarować ciasto Sunset Glaze.
Nadziewanie
Zadozować nadzienie Topfil Czarna Porzeczka 60% na każdą drożdżówkę.
Przygotowanie kruszonki
Margarynę połączyć z cukrem, a następnie mieszać z mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Posypać drożdżówki.
Pieczenie
Piec w temperaturze góra 210°C i dół 190°C przez ok. ok 12-15 minut
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)