Połączyć wszystkie składniki w mikserze spiralnym – 5 minut na wolnych obrotach i 3 minuty na szybkich.
Wałkowanie
Rozwałkować ciasto na blat 60/40 i schłodzić do 7-10°C. Zadozować tłuszcz wegański do wałkowania (Favorit) na środek ciasta – 1/2 wielkości ciasta i przykryć. Wałkować ciasto i składać 2x4. Po schłodzeniu wałkować na grubość ok 7-8 mm, długość ok. 12-13 cm i szerokość 5-6 cm
Zawijanie
Wykonać 2 nacięcia wzdłuż i zwijać 3 paski jak warkocz. Posypać wierzch grainsami czekoladowymi Belcolade Cacao Trace.
Pieczenie
Piec w sztywnych formach do muffinek 20- 25 minut w temperaturze 190° C.
Nadzienie
Po ostudzeniu zadozować za pomocą rękawa cukierniczego nadzienie Kimokrem Nutty 302F SG
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)