Paluszki czekoladowe

Składniki

g
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake z Belgijską Czekoladą
Jaja 350
Margaryna 80% 300
Woda 225
Ciasto total 875
Nadzienie
Carat Decorcrem Dark 500
Masło 150
Topfil Blackcurrant 60%
Nadzienie total 650
Dekoracja
Kruszonka cynamonowa wg uznanania
Dekoracja total 0

Metoda

Ciasto: połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę szprycować na blachę z papierem o podłużnym kształcie. Posypać kruszonką cynamonową. Piec w temperaturze 180°C około 12 minut. Napowietrzyć Carat Decorcrem Dark z miękkim masłem przez około 3-4 minuty. Krem szprycować na upieczone ciastko i w środek szprycować nadzienie porzeczkowe. Przykryć drugim ciastkiem.

Odkryj

Podobne receptury