Zdrowe jelita

Zdrowe jelita zdrowy ty

Na nasze zdrowie wpływamy tym, co jemy. Chleb jest zakorzeniony w naszej codziennej rutynie, co czyni go naturalnym wyborem dla diety przyjaznej dla jelit. Niektóre przepisy i składniki, które można znaleźć w naszym dziedzictwie piekarniczym, mogą sprawić, że chleb stanie się codziennym pożywieniem, którego potrzebują ludzkie jelita. Jego włókna odżywiają dobre bakterie, które są już obecne w jelitach, pomagając im się rozwijać i wysyłając falę dobrego samopoczucia w całym ciele i umyśle.

Poznaj produkty
Chleb żytni Żytniak
Chleb żytni Żytniak zawiera ziarno żyta moczone uprzednio w zakwasie, które podnoszą wartości odżywcze produktu i nadają wyjątkowego smaku.
Chleb żytni 5 ziaren
Chleb o apetycznym miękiszu pełnym zdrowych i smacznych zbóż i nasiona. Zawiera ziarno żyta, ziarno słonecznika, siemię lniane złote, siemię lniane brązowe, ziarno pszenicy i ziarno orkiszu.
Chleb żytni razowy
Chleb żytni razowy to pieczywo wypiekane z mieszanki mąk – żytniej z pszenną. Razowe, czyli zgodnie z definicją takie, do wyprodukowania którego użyta została mąka zmielona jednokrotnie, bogata w otręby, o ciemniejszej barwie.

Zainspiruj się