17 mar 2022
Konsumenci coraz częściej stawiają na żyto. Coraz więcej polskich konsumentów stara się prowadzić zdrowy tryb życia, dbać o zbilansowaną dietę. Między innymi z tego powodu chętnie sięgają po smaczne i dające poczucie sytości pieczywo żytnie – cenne źródło błonnika pokarmowego.
W odpowiedzi na potrzeby konsumentów opracowaliśmy innowacyjne receptury chlebów żytnich, oparte na mące żytniej z dodatkiem ziaren i skiełkowanych ziaran żyta.
Nasze receptury inspirowane są tradycyjnymi metodami wypiekania chlebów żytnich. Wzbogaciliśmy je o składniki postrzegane przez jako smaczne i zdrowe jednocześnie, takie jak ziarno żyta i kiełki żyta w trzech wariantach. Użycie każdego z rodzajów kiełków zapewnia inne wyjątkowe doznania smakowe i zwiększa wartość odżywczą chlebów.
Wypróbuj ziarna i kiełki ziaren Puratos i przenieś swoje wypieki w jeszcze wyższy wymiar smaku!