Mieszanie: Wszystkie składniki wymieszać płaskim mieszadłem w mikserze planetarnym do uzyskania konsystencji ciasta kruchego. Chłodzenie: Ciasto schłodzić , a następnie zawałkować i wyłożyć w aluminiowe foremki.
Nadziewanie
Nadziewanie: Do form z wyłożonych ciastem kruchym zadozować nadzienie Topfil Jagoda.
Pieczenie: Następnie tartoletki piec w temp. 200°C przez ok. 20 minut.
Krem Śmietankowy: Wymieszać krem budyniwy z wodą, dodać rozpuszczoną, uprzednio namoczoną żelatynę i na końcu wymieszać z ubitą śmietaną. Za pomocą rękawa cukierniczego udekorować przygotowanym kremem wierzch ostudzonych tartoletek.
Dekorowanie
Margarynę wymieszać z cukrem, następnie z mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Kruszonkę rozsypać na blachę z papierem i wypiec 15-20 min 180°C.
Dekoracja Owoce: Poukładać borówki między kruszonką udekorować zagotowanym z wodą żelem Brillo.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)