g | ||
---|---|---|
Ciasto Toffee kruche | ||
Tegral Andante | 250 | |
Olej | 130 | |
Jaja | 130 | |
Ciasto Toffee kruche total | 510 | |
Masa jabłkowa | ||
Jabłko szarlotkowe 90% | 1750 | |
Woda z cukrem 2/3-1/3 | 250 | |
Żelatyna | 30 | |
Woda do żelatyny | 150 | |
Masa jabłkowa total | 2180 | |
Śmietana | ||
Śmietana 30% | 450 | |
Montamix | 200 | |
Żelatyna | 10 | |
Woda do żelatyny | 50 | |
Kakao nietopliwe | 5 | |
Śmietana total | 715 |
Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem przez 4 minuty, na średnich obrotach. Masę rozsmarować na blachę 60/40 cm. Wypiec w temp. 180°C przez około 16 minut. Wykroić okrągłe biszkopty do ciasta.
Masa jabłkowa:
Połączyć jabłka z namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatyną. Szprycować na biszkopt włożony do okrągłej foremki o średnicy 8 cm i wysokości 6 cm.
Śmietana:
Połączyć ubitą śmietanę z Montamix, dodać namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę szprycować na wierzch jabłek. Posypać nietopliwym kakao.