Biszkopt:
Połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez 4 minuty. Do foremek wyłożonych paskiem papieru pergaminowego dozować po 200 g ciasta, wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez 25 - 30 minut. Opcjonalnie można wypiec blat 30 x 40 cm i po wypieku wycinać okrągłe spody.
Masa serowa:
Połączyć wszystkie składniki na wolnych obrotach do momentu uzyskania jednolitej masy. Do każdej foremki z wypieczonym spodem Tegral Moist Dark nakładać po 500 g masy serowej i wygładzić. Piec w temperaturze 160 - 170°C przez około 50 - 60 minut.
Owoce świeże lub nadzienie Topfil:
Na przestudzone serniczki ułożyć mix z dostępnych owoców lub Topfila (np. Topfil Wiśnia 65%) po 300 g na sztukę.
Dekoracja:
Serniczki z owocami pokryć żelem Brillo Neutra. Zakryć szablonem środek serniczka, a resztę posypać Cukrem Nietopliwym S40.