Serniczki z owocami

Składniki

g
Biszkopt
Tegral Satin Moist Cake Dark 500
Jaja 200
Olej 200
Woda 100
Biszkopt total 1000
Masa serowa
Puraser 1500
Jogurt naturalny 750
Jaja 250
Cremaxx 75
Masa serowa total 2575
Owoce świeże lub nadzienie Topfil
Mix owoców lub Topfil Wiśnia 65% 1500
Owoce świeże lub nadzienie Topfil total 1500
Dekoracja
Brillo Neutra 200
Woda do żelu 100
Cukier nietopliwy S40
Dekoracja total 300

Metoda

Biszkopt:

Połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez 4 minuty. Do foremek wyłożonych paskiem papieru pergaminowego dozować po 200 g ciasta, wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez 25 - 30 minut. Opcjonalnie można wypiec blat 30 x 40 cm i po wypieku wycinać okrągłe spody.

 Masa serowa:

Połączyć wszystkie składniki na wolnych obrotach do momentu uzyskania jednolitej masy. Do każdej foremki z wypieczonym spodem Tegral Moist Dark nakładać po 500 g masy serowej i wygładzić. Piec w temperaturze 160 - 170°C przez około 50 - 60 minut.

Owoce świeże lub nadzienie Topfil:

Na przestudzone serniczki ułożyć mix z dostępnych owoców lub Topfila (np. Topfil Wiśnia 65%) po 300 g na sztukę.

Dekoracja:

Serniczki z owocami pokryć żelem Brillo Neutra. Zakryć szablonem środek serniczka, a resztę posypać Cukrem Nietopliwym S40.

 

Odkryj

Podobne receptury