g | ||
---|---|---|
Biszkopt | ||
Tegral Satin Moist Cake Dark | 500 | |
Jaja | 200 | |
Olej | 200 | |
Woda | 100 | |
Biszkopt total | 1000 | |
Masa serowa | ||
Puraser | 1500 | |
Jogurt naturalny | 750 | |
Jaja | 250 | |
Cremaxx | 75 | |
Masa serowa total | 2575 | |
Owoce świeże lub nadzienie Topfil | ||
Mix owoców lub Topfil Wiśnia 65% | 1500 | |
Owoce świeże lub nadzienie Topfil total | 1500 | |
Dekoracja | ||
Brillo Neutra | 200 | |
Woda do żelu | 100 | |
Cukier nietopliwy S40 | ||
Dekoracja total | 300 | |
* Receptura (5 rantów Ø 16 - 18 cm) |
Biszkopt:
Połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez 4 minuty. Do foremek wyłożonych paskiem papieru pergaminowego dozować po 200 g ciasta, wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez 25 - 30 minut. Opcjonalnie można wypiec blat 30 x 40 cm i po wypieku wycinać okrągłe spody.
Masa serowa:
Połączyć wszystkie składniki na wolnych obrotach do momentu uzyskania jednolitej masy. Do każdej foremki z wypieczonym spodem Tegral Moist Dark nakładać po 500 g masy serowej i wygładzić. Piec w temperaturze 160 - 170°C przez około 50 - 60 minut.
Owoce świeże lub nadzienie Topfil:
Na przestudzone serniczki ułożyć mix z dostępnych owoców lub Topfila (np. Topfil Wiśnia 65%) po 300 g na sztukę.
Dekoracja:
Serniczki z owocami pokryć żelem Brillo Neutra. Zakryć szablonem środek serniczka, a resztę posypać Cukrem Nietopliwym S40.